Partners

Arnaud - profielfotoArnaud de Wilde krijgt energie van het coachen, begeleiden en helpen van anderen. Hij is een teamspeler, maar weet van zichzelf dat hij ook als solist sterk kan opereren. In de afgelopen dertig jaar heeft hij meerdere bedrijven opgericht en in diverse landen gewoond en gewerkt. Jarenlange ervaring met het opzetten en aansturen van een organisatie, ontwikkelen en implementeren van strategische plannen en begeleiden van teams zijn zijn leidraad voor de coaching programma’s die hij ontwikkelt. Zijn coaching en management stijl zijn direct. Hij combineert ervaringen uit het zakenleven met die van zijn klimexpedities. De afgelopen tien jaar heeft hij wereldwijd aan diverse expedities deelgenomen. In de jungle, op de gletsjer en op de berg is geen plaats voor haantjes gedrag, geen plek voor ondoordachte handelingen, geen tijd voor lange besprekingen en geen ruimte voor twijfel. Doelstelling, missie en strategie zijn helder. Teamwork is een ‘must’. Leiderschap onontbeerlijk.

Hij heeft geleerd dat je als leider op moeilijke momenten van alles kunt zijn, maar nooit beslLogo-ArnauddeWilde_webuiteloos. De hoogtepunten die hij heeft bereikt en de diepe dalen waar hij doorheen is gegaan, zakelijk en tijdens expedities, gebruikt hij als inspiratie als hij samen met anderen een strategie uitstippelt. Zijn expertise ligt op het vlak van het coachen en het samenbrengen van personen om hen als team te laten werken en om zo gezamenlijk een doelstelling te halen.

__________________________________________________________________________

 

Deel deze pagina
.           Hoe bepaalt u welke investeringen in opleiding en ontwikkeling rendement opleveren? Assessments geven inzicht in de talenten en in de ontwikkelingen van een persoon. Zo ontstaat een duidelijk en realistisch beeld van de wijze waarop het beste in uw medewerkers naar boven kan worden gehaald. De Thomas assessments geven onderbouwing aan coaching. Het vaststellen van (werk)gedrag, motivatoren en talenten geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden. Bovendien worden resultaten inzichtelijk en meetbaar. Capdenac maakt gebruik van de Thomas assessments om inzicht te krijgen in kwaliteiten en competenties. Wilt u weten wat de toegevoegde waarde is van de inzet van assessments in uw organisatie? Neem contact met ons op voor info of een afspraak.   www.thomasinternational.net