Outplacement

Capdenac richt zich tijdens het outplacement proces volledig op de persoon en zijn of haar situatie. Eén van de eerste zaken die bij het intakegesprek aan de orde komt is de persoonlijke “klik” tussen u en de outplacementcoach van Capdenac. Er moet sprake zijn van een vertrouwensband om een succesvol traject in te gaan. Omdat een outplacement traject veelal een aantal maanden duurt, dient er van beide kanten van het begin af aan volledig commitment te zijn om het traject zorgvuldig en met goed gevolg te kunnen doorlopen. Gedurende het gehele proces heeft de coach een ondersteunende, sturende en veelal ook een confronterende rol. Daar staan wij inmiddels om bekend. Alles wat we doen samen met de deelnemer staat in het belang van de deelnemer met het doel: het vinden van de juiste nieuwe werkomgeving en/of functie.

Grenzen verleggen

Capdenac gaat pragmatisch te werk. We blijven niet te lang hangen in het verleden. Samen gaan we grenzen verleggen.

De tijden zijn veranderd. Waaraan heeft het hedendaags bedrijfsleven behoefte? En op welke wijze kunt u daar invulling aangeven. Samen gaan we ontdekken hoe u uw competenties kunt inzetten. We helpen bij het maken van een duidelijk cv, we bereiden gesprekken voor, leren je te luisteren en aansluiting te vinden bij de werkgever. We gaan aan het werk en richten ons daarbij op de te nemen acties richting de arbeidsmarkt om de nieuwe werkomgeving en/of functie binnen te halen!

 

Ik had al langere tijd het gevoel dat ik gevangen zat in mijn eigen curriculum vitae. Nu toont mijn cv iemand die vooruit wil en een volgende stap kan maken!

feedback van een deelnemer aan ons outplacement programma

Deel deze pagina